האשכול 4, שוק מחנה יהודה, ירושלים

(02) 563 30 77

מטבח איטלקי

סדנת בישול מאסטר שף

אנו מזמינים אתכם לשוק מחנה יהודה לחוויה בלתי נשכחת של סדנת בישול מטבח איטלקי בה נתנסה ונכין בהדרכה מלאה ארוחת שף אישית במסעדת שם טוב בלב השוק. את הסדנה נערוך עם מאסטר שף – כלומר שף ישראלי בכיר ומפורסם, בוגר בית ספר קולינרי מהטובים בארץ או בחו”ל ובעל ניסיון רחב במגוון המטבחים השונים וסוגי המאכלים בארץ ובעולם.

המטבח האיטלקי נחשב לאחד המטבחים המשובחים והמפורסמים בעולם. לרוב מזוהה המטבח האיטלקי עם סוגים שונים של פסטה, לחמים, פיצות, גלידות ועוד, אך למעשה הוא מגוון הרבה יותר. המטבח האיטלקי הושפע בעיקר ממטבחים של העמים שחיו באיטליה, כמו הרומאים, הנורמנים והלומברדים אך גם ממטבחים אחרים כגון המטבח הערבי, יווני, טורקי, סלאווי, ואף המטבח העברי המסורתי. איטליה כידוע היוותה מרכז סחר בינלאומי במשך דורות רבים ועל כן ההשפעות הרבות משלל עמי האזור. המטבח האיטלקי נותן דגש על שמן זית, שום, בזיליקום, אורגנו, מוצרלה, ריקוטה, פארמיג’אנו, עגבניות ושאר ירקות טריים, בצק איכותי, סוגים שונים של פסטה ועוד.

סדנת בישול איטלקי

לצד הכנת המאכלים השונים נלמד על מבנה הארוחה האיטלקית המסורתית. לפתיחה מגישים מתאבנים שונים (Antipasti) על בסיס ירקות וגבינות. לאחר מכן המנה הראשונה, (Il Primo), בדרך כלל פסטה כלשהי אך יכולה להיות גם מרק. המנה השנייה, (Secondo) מהותית יותר, ויכולה לכלול דגים או לזניה. לאחר המנה העיקרית מוגש סלט לניקוי החיך ולסיוע תהליך העיכול של המאכלים הכבדים והשמנים של המנות הקודמות. בסיום הארוחה קינוח, ((Il Dolce, ומייד אחריו אספרסו או משקה כגון גראפה או לימונצ’לו.

סדנת הבישול מטבח איטלקי אורכת שלוש שעות וכוללת סיור באורך שעה בשוק מחנה יהודה ולאחריו שעתיים של בישול מודרך על ידי שף בכיר וארוחת צהריים גורמה על בסיס המאכלים שיוכנו בסדנה במסעדת השם טוב.

סדנת-בישול-מטבח-איטלקי

להכיר את שוק מחנה יהודה

נצא לסייר בשוק מחנה יהודה על שלל הדוכנים, טעמים, ריחות וצבעים, בבליל אינסופי של קריאות הרוכלים, נגנני הרחוב וספקים הממהרים לפרוק את סחורתם ולמלא את השוק בכל טוב. נתחיל ברחוב האשכול ובו אושיות שוק מפורסמות מאמצע המאה הקודמת, מסעדת עזורה, רחמו, גלידה מוסולין עם מגוון אדיר ונדיר של גלידות בטעמים אקזוטיים כגון צ’אי מסאלה, ווסאבי, רום מנדרינה, לימונענע, ועוד.

אי אפשר לעבור ברחוב האשכול מבלי לעצור בבר קפה עברי שם טוב ולטעום בירה ירושלמית מקורית, שפירא חיטה בהירה או בירה הרצל עם המותג בטעם דבש מתוק מריר, דולצ’ה דה עסל. נעלה לשוק העיראקי ונפגוש את זקני השוק, אלופי השש בש בחמארות, מסבאות הימורים של פעם. נעלה דרך השוק הפתוח, רחוב מחנה יהודה, לדוכן מיצי הבריאות המפורסם של עוזיאלי איש האתרוגים התימני, ברחוב האגוז, חוויה מרעננת לכולם.

נמשיך לרחוב המקורה עץ חיים לבקר במלך החלווה, שם נתרשם ממעל 100 סוגים שונים של הממתק המפורסם. נעבור לסיום בפרג להכיר את תבליני השוק המפורסמים, מחוויאג’ ועד גרגירי ינסון, ציפורן וקארי הודי.

שווה להקדיש זמן ותשומת לב לצמיחה ולפיתוח שעבר השוק בשנים האחרונות – לא רק פירות, ירקות ודגים אלא מסיבות רחוב, מוסיקה אתנית ישראלית ועולם, אוכל טוב ובילויים. נלמד להכיר פאבים מקומיים בבעלות זמרים מפורסמים שנבנו על יסודות מבנים היסטוריים (קאזינו דה פריז) שפתוחים עד השעות הקטנות של הלילה, מסעדות גורמה איכותיות ומפורסמות ברחבי העולם, חנויות מעצבים, הופעות חיות ועוד.

סדנת בישול במסעדת שם טוב:

מתחילים את הסדנה במסעדת שם טוב ברחוב האשכול 4. השף יחלק את המנות להכנה בין המשתתפים וידריך כל קבוצה במהלך תהליך הבישול עד לסיום הכנת המנות. בתחילת הסדנא נגיש Aperitif, כוסית יין ישראלי מקורי לבן או אדום לפי טעם הקבוצה ובהתאם למנות, כמובן בליווי מוזיקלי מתאים. בסיום הסדנה נערוך את השולחנות ונשב לארוחה טעימה ומשביעה.

תפריט סדנת בישול מטבח איטלקי:

– אנטיפסטי – ירקות צרובים בתנור בשמן זית וטימין

– רביולי גבינת עזים ברוטב שמן זית ופלפלים צבעוניים

– לזניה ביאנקה מגולגלת במילית תרד עם רוטב בשמל

– פסטה פוזילי ברוטב פיטריות וכרישה

– קישואים ממולאים בבורגול ועשבי תיבול ברוטב רימונים

– סלט סלק ותפוחים בסילאן וחומץ יין אדום

– סלט עלים חיים עם ג’וליאן גזר וחמוציות מיובשות ביין לבן ודבש

– קינוח – טירמיסו בכוסות

*כל הפרודוקטים וחומרי הגלם טריים ונקנים ביום הסדנה בשוק מחנה יהודה
* התפריט דינמי בהתאם לעונות השנה ולמלאי המצרכים והיצע השוק נכון ליום הסדנה