האשכול 4, שוק מחנה יהודה, ירושלים

(02) 563 30 77

סדנת בישול דגים

אנו מזמינים אתכם לשוק מחנה יהודה לחוויה בלתי נשכחת של סדנת בישול דגים בה נגלה, נלמד, נכין ונטעם מקצת השיטות השונות להכנת מנות דגים מתובלות וטעימות לחיך.

מדינת ישראל שוכנת על חופי הים התיכון ומאז ומעולם הדיג והדגים היוו מקור תזונה ומרכיב עיקרי במטבח המקומי. בין מבחר דגי הים התיכון ניתן למצוא את הלוקוס, דניס (צ’פורה), לברק, בורי, סיבס, קוד, נסיכת הנילוס, מושט, בקלה, טונה, ברבוניה, בס, אנשובי, סרדין, סול ועוד רבים אחרים.

העיקרון הראשון והבסיסי בבישול דגים הנו מידת הטריות של הדג, ועל כן היתרון העצום בסדנת בישול דגים בלב שוק מחנה יהודה. נעבור בסיור המקדים (סיור טעימות) בבסטה למכירת דגים ונעמוד על סוגי הדגים השונים, סימני זיהוי לדג הטרי, בחירת דג לקנייה, חיתוך מיוחד ועוד. כל הדגים בסדנה כאמור, טריים ונקנו בבוקר אותו יום באחת הבסטות בשוק או במהלך הסיור עצמו. להכנת דגים שיטות רבות, אידוי, טיגון, בישול, כבישה, עישון, גריל ואחרון חביב דג נא.

דגים בשוק

נבחר מספר שיטות ונתמקד בהן תוך כדי הכנת מנות טעימות ומשביעות לארוחה משותפת בסיום הסדנה. רק דמיינו לעצמכם פילה דניס צלוי עם לימון מוזלף, חמאת שום, טימין ועוד שלל תבלינים, נימוח בפה, בלוטות הרוק עובדות? קדימה, נצא לדרך!

סדנת בישול דגים אורכת שעתיים וחצי וכוללת סיור קצר בשוק מחנה יהודה ולאחריו ארוחת צהריים על בסיס המאכלים שיוכנו בסדנה במסעדת השם טוב.

סדנת בישול דגים שוק

סיור בשוק מחנה יהודה

אי אפשר לבשל במחנה יהודה מבלי להכיר את השוק ואת העבר וההווה המפואר שלו. נצא לסיור קצר בשוק בין הדוכנים הצבעוניים, בחגיגה של טעמים, צבעים, ריחות ואנשים. נפתח ברחוב השזיף ונבקר אצל מזרחי, בית הקפה הראשון שנפתח בשוק ומגיש אוכל בסגנון צרפתי. נמשיך לרחוב האגס שם התגוררה משפחת בנאי, מייסדת השושלת הגדולה והמפוארת ביותר של מוסיקה ובידור בישראל.

נציץ אל בסטות הדגים ונראה כיצד הסחורה הטריה מוצגת, שיטות ניקוי, מכירה ללקוח, ועוד. חובה לבקר ברחוב האגוז אצל עוזיאלי איש האתרוגים התימני, שיקויים ומיצים טבעיים בייצור ביתי לכל מיחוש ומטרה בחיים, אהבה, פרנסה, שלום בית, רפואת הגוף והנפש. פסיפלורה, נבט חיטה, אתרוג-אשכולית, גת-רימונים ועוד.

לא נפספס את מלך החלווה וטחינה המלך שמציעים מאות סוגים שונים של המעדנים המתוקים. נעבור דרך השוק העיראקי ונצפה בשחקני השש הבש הוותיקים בחמארות, שממשיכים לבוא יום יום ולנסות את מזלם בהימורים ובמשחקים. נסיים ברחוב האשכול עם טעימה של בירה ירושלמית מקורית בבר קפה עברי שם טוב, שפירא חיטה בהירה, הרצל דולצ’ה דה עסל, ועוד.

בדרך נציץ לפינות נסתרות בשוק ונגלה כי השוק הפך את אופיו בשנים האחרונות והפך למרכז בילוי תוסס לחיי לילה לצעירי ירושלים, מוסיקה חיה, הופעות, אלכוהול איכותי, מסעדות גורמה, מופעי אומנות, חנויות מעצבים, מסיבות רחוב ועוד.

סדנת בישול במסעדת שם טוב

נתחיל את הסדנה במסעדת שם טוב בלב השוק ברחוב האשכול 4. נפתח בכוסית מאחיה, עראק מרוקאי אסלי לניקוי הגרון וחימום האווירה, ובליווי מוסיקה מהנה נכין את המנות לארוחה מחומרי הגלם שהכנו מראש. בסיום הסדנה נשב לאכול ארוחת דגים משביעה וטעימה, ונסיים כמובן בכוס יין לבן ישראלי.

סדנת בישול דגים

סדנת בישול דגים

סדנת דגים

נבחר במהלך הסדנה בין 4-6 סוגי דגים שונים טריים שנקנו בשוק בבוקר היום או במהלך הסיור ונלמד על ההבדלים ביניהם, ניקוי, הכנה, צורות הבישול השונות, תיבול, ועוד.

כחלק מתהליך הניקוי ניתן דגש על פילוט דגים, ויודגם פילוט של דג שלם לפילה.

לאחר מכן נכין כקבוצה מספר מנות דג ברטבים שונים ובצורות עשייה שונות: דג מטוגן בציפוי ייחודי, דג מאודה עם יין לבן וירקות, פילה דג צרוב במחבת, פילה דג בתבשיל פיקנטי ופילה מוקרם בתנור.

הסדנא מבוססת על עבודת צוות ושיתוף פעולה בין כולם.

בסיום הסדנה נשב לאכול ארוחה משביעה וטעימה מהמנות שהכנו, ראשונות, ועיקריות, ממבחר סוגי הדגים, בליווי לחם פרנה, סלטים שונים, ושתייה.

בתאבון!

*(לכל מנה מתובלת חריפה תוכן מנה זהה מקבילה לא חריפה על מנת לאפשר לכולם לטעום וליהנות ממידות חריפות שונות).
* התפריט דינמי בהתאם לעונות השנה ולמלאי הדגים הקיים בשוק נכון ליום הסדנה