האשכול 4, שוק מחנה יהודה, ירושלים

(02) 563 30 77

סדנת בישול מאסטר שף

ארוחת שף פרטית לקבוצה

אנו מזמינים אתכם לשוק מחנה יהודה לחוויה בלתי נשכחת של סדנת ארוחת שף פרטית בה נתנסה ונכין בהדרכה מלאה ארוחת שף אישית ומותאמת, במסעדת שם טוב בלב השוק.

סדנת בישול מאסטר שף

את הסדנה נערוך עם מאסטר שף – כלומר שף ישראלי בכיר ומפורסם, בוגר בית ספר קולינרי מהטובים בארץ או בחו”ל ובעל ניסיון רחב במגוון המטבחים השונים וסוגי המאכלים בארץ ובעולם. סדנת בישול ארוחה מודרכת על ידי שף, בניגוד לסדנת נושא (פסטה, דגים), מכילה בתוכה ערבוב של מנות וקולינריה ומעניקה לסועד חגיגת טעמים והתנסות רוחבית בהכנת מגוון של מנות.

לצד הכנת המאכלים השונים נלמד על התפתחות מבנה הסעודה באירופה (צרפת, אנגליה ורוסיה) ועל שמות המנות השונות, Entr’ee, Hors D’oeuvers, Aperitif, Digestif, ועוד.

סדנת הבישול ארוחת שף פרטית אורכת ארבע שעות וכוללת סיור באורך שעה בשוק מחנה יהודה ולאחריו שלוש שעות של בישול מודרך על ידי שף בכיר וארוחת צהריים גורמה על בסיס המאכלים שיוכנו בסדנה במסעדת השם טוב.

סיור בשוק מחנה יהודה:

נצא לסיור קצר בשוק מחנה יהודה בין דוכני השוק הצבעוניים, בחגיגה של טעמים, צבעים,ריחות ואנשים. נבקר אצל מזרחי, בית הקפה הראשון שנפתח בשוק, ברחוב האגס 1 שם התגוררה משפחת בנאי, אצולת הבידור והמוזיקה הישראלית. נפגוש את אלופי השש-בש בחמארות שבשוק העיראקי, את עוזיאלי איש האתרוגים התימני המכין מיצי בריאות מצויינים, ואת מלך החלווה שמציע למעלה מ-100 סוגים שונים של המעדן המתוק. נציץ בסירים, בקופסאות ובשקים בסיור מרתק בין הרחובות והדוכנים.

סיור טעיומות בשוק מחנה יהודה

נעשה הכרות עם הסצינה המקומית העכשווית: בשנים האחרונות השוק שינה פניו והפך למקום בילוי נהדר – לא רק עגבניות ומלפפונים אלא זירת מסיבות – אוכל טוב ובילויים. נגלה פאבים מקומיים שפתוחים עד השעות הקטנות של הלילה, מסעדות גורמה איכותיות, חנויות בגדי מעצבים ותכשיטים, מסיבות ליליות, הופעות, תערוכות ועוד.

סדנת בישול במסעדת שם טוב:

נכנס למסעדת שם טוב בלב השוק ברחוב האשכול ונתחיל בסדנה עצמה. בהתאמה לגודל הקבוצה, נחלק את המשתתפים לקבוצות קטנות יותר וכל קבוצה תכין בהנחיית השף מנה או מספר מנות מתוך הסעודה. נפתח את הסדנא עם Aperitif, כוסית יין ישראלי מקורי לבן או אדום לבחירתכם, ובליווי תפריט מוזיקלי מתאים, נשתמש בחומרי הגלם שהכנו מראש ליצירת אוכל טעים וטרי להנאת כל המשתתפים.

מאזטים – מנות קטנות לפתיחת התיאבון והכנת החיך בתחילת הארוחה
(בעברית – מתאבן, באנגלית – appetizer, בצרפתית – hors d’oeuvre, באיטלקית – antipasto)

חציל באלדי קלוי עם שמן זית, שום, לימון ונענע
דלעת אפויה עם טחינה, נבטי חמניות וגרעיני דלעת
טאבולה פריקה עם צנוברים, רימונים ועשבי תיבול
בייבי סלק אפוי עם רוטב חזרת ושמנת חמוצה
עגבניות שרי קלופות בצבעים שונים, בבזיליקום, שמן זית ולימון
סלט ביצים עם בצל מטוגן, עירית ושמן זית

אפרטיף – Aperitif
כוסית יין מקורי ישראלי אדום או לבן לפתיחת הארוחה

מנת ביניים – מלווה את המנה העיקרית ומשמשת בארוחות גורמה למילוי הזמן בין הגשת המנות הראשונות לעיקריות.
מרק דלעת, עגבניות וצימוקים עם חלב קוקוס

מנה עיקרית – Plat
אופציה א’: פילה דניס/לברק בשמן זית ,שום, ועשבי תיבול טריים
אופציה ב’: פילה סלמון בטריאקי
(תלוי בהיצע השוק ביום הסדנה)

אורז בר עם גריסי פנינה ומבחר פטריות

אופציה א’: אספרגוס טרי בחמאת לימון
אופציה ב’: שעועית ירוקה באלדי בשמן זית ושום
(תלוי בהיצע השוק ביום הסדנה)

סלט שורשי חורף עם: קולרבי, גזר,לפת, צנונית,שומר ופלפלים אדומים.

קינוח מתוק לסיום – Dessert
קרנץ’ גנאש שוקולד
תותים טריים מלווים בקרם מסקרפונה

דיז’סטיף – Digestif
משקה אלכוהולי לסיום הארוחה ולהקלה ועזרה בתהליך העיכול – ברנדי, קוניאק, שרי, פורט או ליקר.

* כל הפרודוקטים וחומרי הגלם טריים ונקנים ביום הסדנה בשוק מחנה יהודה
* התפריט דינמי בהתאם לעונות השנה ולמלאי המצרכים והיצע השוק נכון ליום הסדנה