האשכול 4, שוק מחנה יהודה, ירושלים

(02) 563 30 77

סדנת בישול מאסטר שף – סודות הפסטה

סיור בשוק מחנה יהודה, סדנה מעשית להכנת סוגים שונים של פסטה וארוחת גורמה

סדנת בישול בירושלים

אנו מזמינים אתכם לשוק מחנה יהודה לחוויה בלתי נשכחת של סדנת בישול בה נתוודע לעולם הפסטה הקסום במסעדת שם טוב בלב השוק. את הסדנה נערוך עם מאסטר שף – כלומר שף ישראלי בכיר ומפורסם, בוגר בית ספר קולינרי מהטובים בארץ או בחו”ל ובעל ניסיון רחב במגוון המטבחים השונים וסוגי המאכלים בארץ ובעולם. בסדנת הפסטה נצא למסע מרגש בין סוגי פסטה שונים מהמטבח האיטלקי, גרמני, צרפתי ושוויצרי. נכיר פסטות יבשות ופסטות רטובות, פסטות עם מילוי, ופסטות בצקניות קטנות לצד תוספות מיוחדות, פסטות בצורות שונות, מרובעות, עגולות, ועוד. נלמד את צורות הבישול השונות של הפסטות ונהנה מטעמם המיוחד הנימוח בפה לצד הרטבים השונים המותאמים לכל סוג פסטה. סדנת הפסטה הנה סדנת נושא, בניגוד לסדנת ארוחה שמכילה בתוכה ערבוב של מנות, ומעניקה לנו התמחות והבנה לעומק בתחום הפסטה, מאכל פופלארי בינלאומי, מיסודות הקולינריה במטבח האירופי ובעל היסטוריה ארוכה ומגוונת.

סדנת הבישול סודות הפסטה אורכת ארבע שעות וכוללת סיור באורך שעה בשוק מחנה יהודה ולאחריו שלוש שעות של בישול מודרך על ידי שף בכיר וארוחת צהריים או ערב גורמה על בסיס המאכלים שיוכנו בסדנה במסעדת השם טוב.

סיור טעימות קצר בשוק מחנה יהודה

נצא להכיר את שוק מחנה יהודה בין הדוכנים השונים וצעקות הרוכלים, בחגיגה של ריחות, צבעים, טעמים ומאכלים. ברחוב עץ חיים המקורה, נכיר את טחינה המלך עם עשרות טעמים נדירים ואקזוטיים של טחינה שלא דמיינתם. נמשיך למלך החלווה עם מבחר של למעלה מ-100 סוגים שונים של המעדן המתוק. ברחוב האגוז נפגוש את עוזיאלי עם עשרות סוגי מיצי בריאות מותאמים למיחושים שונים מכל הסוגים, לחיזוק הגוף ורוממות הנפש.

נבקר אצל מזרחי, בית הקפה הראשון שנפתח בשוק, ברחוב האגס 1 שם התגוררה משפחת בנאי המפורסמת, מאצולת הבידור והמוזיקה הישראלית. נבקר בשוק העיראקי ונצפה במשחקי השש בש האינסופיים של החמארות, נטעם בירה ירושלמית מקורית בבר קפה עברי שם טוב, ברחוב האשכול, נציץ לסירים ברחמו ונטעם גלידה איטלקית משובחת בגלידה מוסולין מתחת לקפה שם טוב.

מעבר לדוכנים ולבסטות, השוק השתנה מקצה לקצה בשנים האחרונות והפך למקום בילוי נהדר בלילות, זירת מסיבות, אוכל טוב, אלכוהול, מפגשים חברתיים, הופעות, הרצאות, מרכז חברתי לכל הסטודנטים הצעירים בירושלים. נגלה פאבים נסתרים שפתוחים עד השעות הקטנות של הלילה, אלכוהול ירושלמי וישראלי מקורי, חנויות מעצבים ותכשיטים, מסיבות ליליות, הופעות חיות, הרצאות, מסיבות רחוב, ועוד.

סדנת בישול במסעדת שם טוב

נרד מרחוב מחנה יהודה, השוק הפתוח, לרחוב האשכול וניגש לעצם העניין, הסדנה עצמה. בהתאם לגודל הקבוצה, המשתתפים יתחלקו לקבוצות וכל קבוצה תכין בעזרת השף מנה או מספר מנות מתוך התפריט לסעודה. נפתח את הסדנה עם Aperitif, כוס יין ישראלי מקורי לבן או אדום לפי טעמכם האישי, לצד מוסיקה מדליקה ברוח התפריט, נשתמש בחומרי הגלם שקנינו ליצירת אוכל טעים וטרי להנאת כל הסועדים.

רביולי במילוי גבינה

(ריקוטה עיזים מעורבת עם פרמז’ן פיקורינו וצפתית)

מקורו של הרביולי במטבח האיטלקי, ומקור המילה מהפועל riawolgere, שפירושו לעטוף. למעשה, הרביולי בנוי משתי שכבות של פסטה וביניהן מילוי כלשהו, כיסון בצק ממולא. המילוי יכול להיות מבוסס על מחית תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים ועוד, אך בדרך כלל יהיה עשוי מגבינה או מתערובת גבינות שונות. המילוי האיטלקי המסורתי לרוב עשוי מגבינת ריקוטה מעורבת בגבינות נוספות מגוררות.

הכנת הרביולי נראית קשה, אך לאחר אימון קל בסדנה תגיעו לרמת שף איטלקי. ראשית מכינים את הבצק (בעזרת מעבד מזון) ומביאים אותו לדרגת גמישות גבוהה יחסית. לאחר מכן מרדדים אותו לעלים דקים, קורצים עיגולים, מניחים את תערובת המילוי במרכז העיגול ומקפלים אותו לחצי עיגול, למעשה עוטפים את המילוי. מדביקים היטב את הקצוות מבלי להשאיר כיסי אוויר, תופסים את שתי הקצוות המחודדים ומחברים אותן האחת לשנייה למעין טבעת. מבשלים את הטבעות במים רותחים למשך מספר דקות ולאחר מכן מייבשים אותן. עכשיו שהרביולי מוכן, נותר רק לצרף אליו רוטב פטריות, עגבניות או שמנת ולאכול בתיאבון!

הכנת רביולי בסדנת בישול
שפצלי

שפצל, שפצלק או שפצלי, הנן בצקניות קטנות המבושלות במים רותחים, ומפורסמות בגרמניה, שוויץ, אוסטריה, איטליה והונגריה, כמנת תוספת או כמנה עיקרית.

שפיצלי בשוק מחנה יהודה

מקור השפצלי בשפה הגרמנית, Spatz, ופירושה דרורים קטנים. ייתכן כי בעולם הטבע של האיכרים באירופה, צורת השפצלי, פיסות הבצק הקטנות, הזכירה את ציפורי הדרור ומכאן נגזר שמה.

את השפצלי מכינים מבצק נוזלי שמטופטף לתוך מים רותחים באמצעות מכונה ייעודית, מכשיר שפצלי מיוחד. למעשה מערבבים את החומרים הנדרשים עד ליצירת העיסה הנוזלית, מניחים מעל סיר מים רותחים מכשיר שפצלי או פומפיה גדולת חורים הפוכה, ומטפטפים את הבצק למים הרותחים. השקצים הקטנים צפים ומתבשלים במשך מספר דקות, לאחר מכן מוציאים אותן, מייבשים, מצרפים לרוטב פטריות, עגבניות או שמנת ואוכלים בתיאבון!

ניוקי

מאכל איטלקי מפורסם, כופתאות פסטה טעימות ונימוחות העשויות בדרך כלל מתפוחי אדמה, קמח דורום או גבינת ריקוטה.

משמעות המילה באיטלקית כופתאות ומקורה במילה gnocchi, גוש.

את הניוקי מכינים מבצק, מרדדים על משטח ויוצרים גלילים קטנים וארוכים בקוטר של 2 ס”מ. את הגלילים חותכים לפיסות לפי גודל הניוקי הרצוי ויוצרים כופתאות קטנות. מבשלים את הניוקי במים רותחים במשך מספר דקות עד לציפה. ככל שהניוקי טרי יותר כך יצוף מהר יותר. מה שצף מוכן. לניוקי יש נטייה להידבק ולכן מוציאים בזהירות לקערה, מוסיפים כף שמן ומערבבים בזהירות.

כלל נוסף חשוב, הרוטב מחכה לניוקי ולא הניוקי מחכה לרוטב. ולכן יש להכניס את הניוקי מיד לאחר הבישול לרוטב ולהגיש בתיאבון, חם ונימוח!

רטבים טריים לפסטות להכנה בסדנה: רוטב פטריות, רוטב עגבניות ורוטב שמנת.

בתיאבון!

ניוקי עם רוטב עגבניות