האשכול 4, שוק מחנה יהודה, ירושלים

(02) 563 30 77

סדנת בישול עדות וטעמים – מטבח מרוקאי

הסדנה מתאימה לקבוצות, ימי גיבוש וכיף ולמשפחות

סיור טעימות בשוק מחנה יהודה

אנו מזמינים אתכם לשוק מחנה יהודה לחוויה בלתי נשכחת של סדנה בה נגלה את סודות הבישול המרוקאי.

המטבח שהתפרסם ברחבי העולם עם שלל טעמים, ריחות צבעים ותבלינים ייחודיים ומגוונים, תאווה לחיך וללשון. ממוקם בין אירופה לאפריקה, המטבח המרוקאי ספג השפעות רבות ממדינות שונות ועושה שימוש בתבלינים מגוונים כגון כמון, כורכום, ג`ינג`ר, זעפרן, פטרוזיליה, קינמון ונענע.

הבישול נחשב חריף יחסית, הארוחה מלווה בדרך כלל בלחם מיוחד, לחם הפרינה, וכמובן תסתיים תמיד בדברי המתיקה המפורסמים, על בסיס דבש וסוכר. בסיום הארוחה נהוג לשתות תה עם נענע, לעיכול האוכל, ולמען הנשמה.

סדנת הבישול מטבח מרוקאי אורכת שעתיים וחצי וכוללת סיור קצר בשוק מחנה יהודה ולאחריו ארוחת צהריים על בסיס המאכלים שיוכנו בסדנה במסעדת השם טוב.

סיור בשוק מחנה יהודה:

שוק מחנה יהודה הוקם בסוף המאה התשע עשרה על ידי פלאחים ערביים שהציעו את מרכולתם לתושבי שכונת מחנה יהודה, חלק משכונת נחלאות היום. נצא לסייר בעקבות ההיסטוריה של השוק ונצלול לתוך חגיגה של טעמים, צבעים, ריחות, מטעמים וקריאות המוכרים המציגים את מרכולתם. נפתח ברחוב עץ חיים, הרחוב הראשון הרשמי של השוק, שלימים התווסף לו הגג המקורה, ועל כן שמו השני, הרחוב המקורה. נבקר בטחינה המלך ונתרשם מסוגים שונים של טחינה בטעמים מגוונים ורבים, טחינה שוקולד, טחינה שומשום, טחינה קפה, טחינה פיסטוק, טחינה פרג, טחינה פקאן ועוד מעל 30 סוגים של טעמים.

נמשיך למלך החלבה שמציע מעל 100 סוגים שונים של הממתק הפופולרי ונסיים אצל פרג, המומחים לתבלינים, חגיגה של ריחות, טעמים וצבעים. נרד לרחוב האגס ונעבור מול מזרחי, בית הקפה הראשון שנפתח בשוק, בסמוך לביתה של משפחת בנאי, שושלת הבידור והמוזיקה הישראלית. חייבים לעצור אצל עוזיאלי איש האתרוגים התימני, עם עשרות מיצי בריאות מותאמים לכל מחלה וצוקה, פסיפלורה, נבט חיטה, אתרוג-אשכולית, פירות יער, שקדים, גת רימונים, קנה סוכר, חבושים, ועוד. נסיים ברחוה האשכול בבר קפה שם טוב, עם בירה ירושלמית מקורית, שפירא חיטה בהירה והרצל דולצ’ה דה עסל.

באסטות בשוק מחנה יהודה

בדרך נגלה כי השוק בשנים האחרונות שינה לחלוטין את ייעודו בלילות והפך להיות מרכז בילוי, ברים, הופעות חיות, מוסיקה איכותית, אוונגרד, מופעי מחול ואומנות, ועוד. המהפך המרשים הזה מושך ערב ערב את מיטב הצעירים הירושלמיםף סטודנטים ובני שלושים ומשהו, לסצינה תוססת של תרבות וחיי לילה, אלכוהול איכותי ומסעדות גורמה.

סדנת בישול במסעדת שם טוב:

נכנס למסעדת שם טוב בלב השוק ברחוב האשכול 4 ונתחיל. בהתאמה לגודל הקבוצה, נחלק את המשתתפים לקבוצות קטנות יותר וכל קבוצה תכין בהנחיית השף מנה או מספר מנות מתוך הסעודה. נפתח את הסדנא עם כוסית מאחיה, עראק מרוקאי אסלי לניקוי הגרון וחימום האווירה, ובליווי מחרוזת שירים מרוקאיים אסליים (שפתיים, מכירים?), נשתמש במוצרים שהכנו מראש ליצירת סעודה טעימה וטריה להנאת כל המשתתפים.

מנות ראשונות – סלט חצילים פיקנטי מרוקאי או סלט תפוחי אדמה מרוקאי וכמובן המאכל המפורסם ביותר במטבח המרוקני מטבוחה מרוקאית חריפה על בסיס פלפלים ועגבניות.

לחם פרנה – לחם מרוקאי מסורתי רך וטעים, מתאים במיוחד לליווי מאכלים עתירי רוטב ולניגוב הצלחת.

מנה אמצעית – דג מרוקאי מתובל, עסיסי, חריף ואותנטי כמו שרק מרוקאים יודעים להכין, עם ריח ניחוח שיפתח לכולם את התיאבון. המנה עשויה מפילה מושט מתובל ועסיסי עם פלפלים וחומוס בתיבול אדום וכוסברה.

המתכון לדג מרוקאי אגב מגיע במקור מעיירה קטנה במערב מרוקו, איסווירה, ועובר דורות על גבי דורות מאמא לבת, ומשתבח עם השנים.

קינוח – ספינג’ מתוק, סופגניה מרוקאית מטוגנת בצורת טבעת עם דבש, ולצדה תה נענע.

*(לכל מנה מתובלת חריפה תוכן מנה זהה מקבילה לא חריפה על מנת לאפשר לכולם לטעום וליהנות ממידות חריפות שונות).
* התפריט דינמי בהתאם לעונות השנה ולמלאי המצרכים הקיים בשוק נכון ליום הסדנה